Publicerad: 12 september, 2024, kl. 15:01

Cija Tank vässar kompetensen med hjälp av TYAs omfattande kursutbud

Dags att gå en kurs? Tänk på att TYAs kursutbud är inkluderat i din avgift eller subventionerat. För Patrik Hoff, vd på Cija Tank, är valet självklart.
– Vi har tidigare använt oss av externa kurser men så upptäckte jag att TYA har ett stort utbud av kurser som passar oss.

Det var när Patrik Hoff själv gick kursen Praktisk arbetsmiljö, PAM, som han fick upp ögonen för TYAs kursutbud.
– Jag blev förvånad över hur stort utbudet är. Det finns till exempel ADR-kurser. Det är en av våra tjänster, vi kör ADR-leveranser och har tidigare betalat för en extern kurs, säger han och lägger till:
– Men det känns ju onödigt när den finns tillgänglig tack vare att vi har kollektivavtal där TYA ingår.

En kurs är en investering

Cija Tank är ett miljöföretag med 25 anställda, som kör spol- och sugbilar. Företaget ligger strax utanför Stockholm och har fordon för alla sorters transporter, farligt avfall och andra vätskor. Flera av Patrik Hoffs medarbetare kommer att få chansen att gå en kurs i närtid. Det är en viktig investering, resonerar han, både för enskilda medarbetare som får chans att utvecklas, men också för verksamheten i stort.

Blir säkrare i rollen som coach

Ett exempel på det är den kommande satsningen på en APL-kurs som operatören Jimmy Söderström ser fram emot.
– Jag har uppdraget som coach här, vilket innebär att jag bland annat introducerar nya operatörer och tar hand om APL-elever. Det är en viktig uppgift och med en APL-kurs i ryggen blir jag ännu säkrare i den rollen, säger Jimmy Söderström.

APL- viktig chans till ny personal

Patrik Hoff poängterar att APL är en fantastisk möjlighet att få in ung, kompetent personal i företaget.
– Vi vill ju gärna att våra duktiga APL-elever ska stanna kvar i företaget, och då är det förstås viktigt att APL-perioden blir så bra som möjligt. Jag siktar på att skicka en eller två personer på kommande APL-utbildningar.

Kompetenta utbildare som bryr sig

En viktig anledning till att TYAs kurser står högt i kurs hos Cija Tank handlar om kvaliteten på utbildarna.
– Något jag tycker känns extra bra är att det finns en samlad kompetens och erfarenhet från branschen. Det märks också att utbildarna är måna om sina kursdeltagare, de är väldigt hjälpsamma, säger Patrik Hoff.

Se alla TYAs kurser här

Se filmen från Cija Tank här

Dela: