Publicerad: 17 september, 2024, kl. 18:28

Vide Westerholm vinnare i andra kvaltävlingen till Yrkes-SM i Vännäs

Tidigare idag avgjordes den andra kvaltävlingen, för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Vännäs och dagens vinnare heter Vide Westerholm och går sista året på Borgarskolan inriktning transport i Gävle. Med 132 poäng har Vide nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Stockholm 2026. På andra plats kom Arvid Öberg, Strömbackaskolan i Piteå med 129 poäng.

På en hedrande tredje plats placerade sig Samuel Nordvall från Lapplands Gymnasium i Gällivare med 127 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogat detta pressmeddelande.
– Så otroligt roligt att vinna! Jag har känt mig lugn hela dagen och ser verkligen fram mot att tävla i Yrkes-SM, säger en glad Vide Westerholm.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.

Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnarna samt ytterligare information eller material.

Dela:

Kontaktperson

Syréne Alphonse

Projektledare

08-734 52 30

076-837 52 30

syrene.alphonse@tya.se